Sommar i Warmbadhuset

Nymålade badnymfer och koakvareller. Keramik som drar tanken till stärkta virkade skålar. Och livskraftiga björkar som betyder något mer.
Sommaren säger hej på Warmbadhuset i Vimmerby, när konstföreningen öppnar Sommarsalongen med konstnärerna Anita Tingskull, Karin Meijer och Pia Lindström-Stenholm.
- Björkarna i Gästgivarehagen har betytt jättemycket för mig. När jag kom till en fosterfamilj i Vimmerby i 4-årsåldern kunde jag leka och andas, säger Pia Lindström-Stenholm.

Vimmerby2015-05-23 04:05


Pia Lindström-Stenholm bor på Öland. Hennes björkar, överblommade fröställningar och hav fyller en del av väggarna i Warmbadhuset i Vimmerby, där Sommarsalongen öppnar idag.
Åren mellan 4 och 18 tillbringade hon i Vimmerby. Björkarna står för ett skede i livet som kommit att betyda något.
- Det är så ibland, man tittar framåt och bakåt och funderar vad som verkligen betytt något för en. Jag måste måla från hjärtat. Björkarna i Gästgivarehagen är ett starkt minne för mig och jag kontaktade konstföreningen i Vimmerby, som visade intresse. Projektet tryckte på och björkarna hade förstås kunnat ställas ut var som helst, men det är i Vimmerby de hör hemma.
De första åren i hennes liv, i Stockholm, var kaotiska. Separation från syskon. Barnhem. Hon kom med tåg till Vimmerby och hamnade hos en fosterfamilj som bodde vid Gästgivarehagen.
- Jag blev helt galen av lycka. Jag kunde leka, röra mig, andas. De här björkarna står för en känsla av frihet och strävan att växa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om