Sommardanserna fortsätter även i år

Likt förra sommaren kommer Vimmerby Dansstudio även i år erbjuda sommardansläger för danssugna ungdomar.

Under två veckor i juni finns det möjlighet för danssugna barn- och ungdomar att pröva flertalet dansstilar på Kulturskolan.

Under två veckor i juni finns det möjlighet för danssugna barn- och ungdomar att pröva flertalet dansstilar på Kulturskolan.

Foto: Josefine Antonsson

Vimmerby2021-05-29 14:00

Nytt för i år är att man kommer ha två separata dansgrupper, om anmälningsintresset är tillräckligt stort. Men som så mycket annat i pandemitider krävs det även i sommar en del specialanpassningar:

– Vi har planerat så att de olika dansgrupperna inte ska behöva beblanda sig. Det kommer finnas olika danslokaler för de två grupperna, säger Sara Begu som är projektansvarig för sommardanslägret och även en av lägrets danslärare.

Sara nämner även att det kommer ligga stor vikt på att det finns god sanitet och lämpliga avstånd när ungdomarna övar sig på dans. På frågan om pardans därmed är uteslutet ur övningbanken svarar Sara skrattandes:

– Ja, och det var nog inget vi hade tänkt att ha med även om vi inte hade behövt anpassa oss utefter pandemin.

Sommarens läger riktar sig till såväl pojkar som flickor födda mellan åren 2005 och 2010:

– Det krävs ingen förkunskap utan vem som helst är välkommen att lära sig mer om olika dansstilar. Redan nu har en del anmälningar trillat in.

Under två veckor i juli kommer ungdomar kunna passa på att bekanta sig med olika dansstilar. Vecka 25 kommer fokuset ligga på att prova på allt från jazz till balett, och veckan efter kommer de i åldrarna mellan 12- till 15 år få chans att öva mer koreografi och även skapa dansvideo. Plats för lägret är Vimmerby Kulturskola och förutom Sara Begu kommer också Ida Granqvist och Tea Vigren stå för dansundervisningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om