Sommarlovsfiske för barn – alla fick fisk men monstergäddan smet

Det blev fint väder och fiskelycka för barnen som var med på sommarlovsfisket med Starlings Fiske. Alla fick fisk på kroken – men monstergäddan slet sig.

Felix Källman, Anton Tinglöv, Saga Ankarman, Einar Johansson och ledaren Fredrik Starenflykt hade precis lagt till  med båten vid Stjärneviksbadet efter en fisketur på sjön Juttern när Vimmerby Tidning var på plats den gångna helgen.

Felix Källman, Anton Tinglöv, Saga Ankarman, Einar Johansson och ledaren Fredrik Starenflykt hade precis lagt till med båten vid Stjärneviksbadet efter en fisketur på sjön Juttern när Vimmerby Tidning var på plats den gångna helgen.

Foto: Hilde Barstad Axelsson

Vimmerby2024-06-20 11:00

Vimmerby Tidning mötte ett glatt gäng barn och ledarna Malin och Fredrik Starenflykt som precis lagt till med båten vid bryggan vid Stjärneviksbadet. Det har blivit en årlig fiskeaktivitet för barn som anordnas av Starlings Fiske och i år var intresset extra stort.

– Det är första året som vi åker ut med båt och i år blev det två grupper med barn som följde med ut på sjön Juttern, säger Malin Starenflykt.

Felix Källman, 10 år, Anton Tinglöv, 12 år, och Saga Ankarman, 11 år, visar stolt upp dagens fångst med abborrar.

undefined
De allra flesta barnen hade fiskat tidigare och tyckte att det var en kul och lärorik dag på sjön i det fina vädret.

– Alla fick fisk men vi släppte i de flesta när vi var ute med båten, säger Felix.

De allra flesta barnen hade fiskat tidigare men nu fick de en chans att bland annat testa nya spolar och spön. Saga hade testat att fiska med kastspö innan men fick nu testa ett nytt slags spö för första gången. Ledaren Fredrik Starenflykt gav även tips om hur man kan fiska från båt, tekniker för att fiska efter gädda och abborre, han visade även barnen ekolodet och hur man på bästa sätt handskas med en nyfångad fisk. Dagen bjöd på fint väder och fiskelycka men allt gick inte riktigt som planerat:

– Vi hade en monstergädda på kroken men den slet sig innan vi fick upp den, berättar Saga.

undefined
Fiskelycka! Alla deltagare fick napp på kroken men det var bara tre aborrar som fick följa med in till bryggan - "Resten släppte vi ute från båten", säger Felix Källman.

Efter fisketuren ute på sjön med fikastund kom barnen tillbaka för diplomutdelning. Aktiviteten varade i tre timmar och en av grupperna åkte ut på förmiddagen och den andra efter lunch.

undefined
Det är inte första året som Starlings Fiske anordnar sommarlovsfisket för barn men i år var en nyhet att aktiviteten skedde från båt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om