Sommarpremiär för Kulturkvällarna

Akustiska gitarrer, allsång och lokala talanger. Nu kickar kulturkvällarna på Warmbadhuset igång för sommaren.

Nova Andersson bjuder publiken på avskalade covers, gärna country om hon själv får välja.

Nova Andersson bjuder publiken på avskalade covers, gärna country om hon själv får välja.

Foto: Johanna Heed

Vimmerby2019-07-01 22:00

Tunga regnmoln ligger och lurar över publiken. Men som tidigare år har folk, trots väder och vind, packat med sig brassestolar och filtar för att få avnjuta musiken som bjuds på vid Warmbadhuset. Varje måndag har man nu under nio somrar haft så kallade kulturkvällar här. I år är inget undantag.

– Det är musik för alla åldrar. Och vem som helst får gå upp och vara med och spela om man skulle känna för det, både gammal som ung, säger Göran Nachtweij som är en av dem som håller i kulturkvällarna.

Kvällens program är således inte helt spikat. Vad som helst kan hända, och då inte bara på grund av det ostadiga vädret. Publiken som vågat sig hit blir dock skonade regnet och när första musikgästen kliver på scenen tittar även solen fram. Nova Andersson,17 år från Grinderum, är först ut men spelade redan förra sommaren på den lilla scenen framför Warmbadhuset.

– Jag gillar att spela här på grund av atmosfären, det är så mysigt, säger Nova Andersson.

Kvällen till ära bjuder hon publiken på covers från bland annat sin egna favorit Taylor Swift. Även Göran Nachtweij själv och följeslagaren Kjell Åke Johansson, som tillsammans bildar duon Morska Män, river av några kända covers. Syftet med det återkommande arrangemanget är att främja kulturlivet i Vimmerby och lyfta unga talanger från trakten. För den som missade den första kulturkvällen vid Warmbadhuset återstår de två följande måndagarna.

Duon Morska Män bjuder publiken på både allsång och skratt mellan låtarna.
Duon Morska Män bjuder publiken på både allsång och skratt mellan låtarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!