Sommarskolan ger goda resultat

Josephine Svensson, rektor på Astrid Lindgrens skola, är nöjd med årets sommarskola. Nästan hälften av eleverna gick från underkänt till godkänt.

Josephine Svensson. Rektor på Astrid Lindgrens skola är nöjd över resultaten från årets sommarskola för årskurs 8 och 9.

Josephine Svensson. Rektor på Astrid Lindgrens skola är nöjd över resultaten från årets sommarskola för årskurs 8 och 9.

Foto: Arkivbild: Jenn Hultberg

Vimmerby2018-06-26 05:00

Sedan januari måste alla kommuner ordna lovskola för elever i årskurs 8 och 9 som har eller riskerar att få ett underkänt betyg. Att ordna sommarskola med syftet att underlätta för elever att bli behöriga till gymnasiet är inget nytt i Vimmerby kommun, det brukar göras både på Vimarskolan och på Astrid Lindgrens skola. På AL var det nu första året som sommarskolan ordnades före midsommar, och inte i slutet av sommaren. Detta främst för att eleverna ska hinna få betyg innan gymnasieantagningen ger besked inför hösten.

– Det har fallit väl ut. Åtta elever har gått från underkänt till godkänt betyg, berättar Josephine Svensson, rektor på AL.

Sommarskolan fokuserar mest på dessa ämnen, eftersom det krävs godkänt betyg i de ämnena för att komma in på gymnasiet.

– Några elever höjde sig i matte o engelska, vilket gjorde skillnad för vilket gymnasieprogram eleverna blir antagna på. Några elever fick betyg i fysik, slöjd och musik.

Josephine Svensson berättar att de ibland också erbjudit elever i årskurs 7 att gå i sommarskola.

– Ibland bjuder vi in elever i årskurs 7. Det beror på hur många i 8:an och 9:an som behöver sommarskola.

Eftersom det i år var så många som 60 elever i årskurs 8 och 9 som bjöds in till sommarskola valde de att inte bjuda in årskurs 7. Sedan deltog sammanlagt 17 elever från AL i sommarskolan. En del av eleverna som först hade bjudits in hann få ett godkänt betyg innan terminen slutar, andra elever valde att inte delta ändå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!