Sönderkörda skogsvägar

Regn, regn, regn... Det ställer till det för skogsnäringen som har problem med sin virkestrafik. - Det är inte lätt. Det är riktigt tufft och många vägar blir tyvärr förstörda. Det säger Olof Hansson, områdeschef för Vimmerby/Hultsfred inom Södra Skogsägarna.

Vimmerby2008-01-30 07:26

Skogsvägarna i Småland har varit hårt belastade under de senaste åren. Enorma mängder träd har blåst ner efter stormarna Gudrun och Per och samtidigt har vintrarna varit milda och regniga. Tjälen har lyst med sin frånvaro.
- Många redan dåliga skogsvägar har blivit ännu sämre och de bra vägarna har blivit dåliga. Det har inte varit lätt att få ut det nedblåsta virket ur skogarna, säger Olof Hansson.
- Vi har fått göra många omdirigeringar till de vägar som varit bäst framkomliga. Det har varit mycket pusslande. Och då ska vi komma ihåg att vi ändå har bra bärighet på vägarna i Vimmerby/Hultsfredsområdet eftersom de innehåller mycket grus och sten. Betydligt större problem har man haft i Kronoberg och delar av Östergötland, tillägger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om