Sopig högkonjunktur

Miljömedvetna kommuninvånare och högkonjunktur gör att trycket är enormt på återvinningscentralen strax utanför Vimmerby. Från april till oktober blir det kvällsöppet även på onsdagar för att sprida trycket för både personalen och kommuninvånarna.

Högkonjunktur för avfallsanläggningen. Daniel Johansson och Fredrik Norell ser en markant ökning av trycket på anläggningen utanför Vimmerby.

Högkonjunktur för avfallsanläggningen. Daniel Johansson och Fredrik Norell ser en markant ökning av trycket på anläggningen utanför Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2008-03-26 07:16


- Vi ser en markant ökning av både antalet besök och mängden avfall som lämnas. Jag tror att det i hög grad är högkonjunkturen som ligger bakom det, plus att folk blir mer och mer miljömedvetna och därmed noggrannare med att kasserade grejer och material hanteras på rätt sätt, säger Daniel Johansson, renhållningsansvarig på kommunen.
Han uppskattar att det sker någonstans mellan 15 000 och 20 000 besök på anläggningen varje år. Det gör ett snitt på hundra besök om dagen. Tidigare har det varit lugnare under vintern. Men en mildare vinter gör att det är många som röjer och sorterar också vintertid. Sak samma under högsommaren.
- Bara i juli körde vi i väg sex ton brännbart avfall varje dag, säger Fredrik Norell, som arbetar på anläggningen.
Privatpersoner som är bosatta i Vimmerby kommun får lämna sitt hushållsavfall gratis vid anläggningen, i princip i obegränsad mängd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om