Sopig renhållning vid miljöstationen i Storebro

Det luktar lite svagt av sopor och någon sorts lösningsmedel sticker i näsan. Miljöstationen i Storebro har precis städats men trots det ligger burklock, en oljeflaska och lite annat skräp här och var i hörnen. Men miljöstationer är väl knappast de renaste platserna till att börja med?

Vimmerby2009-10-15 06:17

Jan-Olof Cederlöf från Storebro samhällsförening är förbannad. Förbannad på att folk inte tycks förstå att de inte ska ställa sin soffa och TV framför glascontainern. Förbannad på att Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) tömmer sopkärlen allt för sällan.
- Stationens kärl töms för sällan, och då blir det så här. Man kan ju till viss del förstå dem som har långt att köra, som tänkt lämna sopor när de handlar här på Ica, säger Jan-Olof Cederlöf. När det är fullt ställer de soporna framför bara, de kör ju inte hem med soporna igen.
En kommunalarbetare kommer fram och slänger en famn sopor i en av soptunnorna. Han klipper gräset som angränsar till stationen och är tvungen att plocka sopor innan han klipper "för annars ser det ut som en soptipp".
- Det var renare när vi skötte det, då sopade vi ju allt också, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om