Soptipp måste flyttas

Återvinningsstationen vid avfallsanläggnigen utanför Vimmerby måste flyttas. Men det är fortfarande oklart vart och när. Därför vill kommunstyrelsens arbetsutskott ge ett uppdrag till teknik- och servicenämnden att utreda alternativen.

Vimmerby2008-12-11 07:32

- Vi vill också att namnen ansöker om en revidering av tidsplanen som gäller täckningen av deponin, säger Carl-Axel Centerstig.
Bakom kommunstyrelsens förslag om avfallsanläggningen och återvinningsstationen finns en motion inlämnad av Sten Karlsson.
Han vill att kommunen utreder om det är nödvändigt att flytta återvinningsstationen och avfallsanläggningen från den nuvarande platsen till någon annan plats.
Motionen har nu beretts och lagts fram för kommunstyrelsens arbetsutskott, som konstaterar att Återvinningsstationen ligger till stora delar på deponin som ska ska sluttäckas inom en tidsplan som Länsstyrelsen lagt fast.
- Så flyttas måste den. Länsstyrelsen håller hårt i tyglarna i det här avseendet och någon permanent verksamhet ovan på en täckt deponi lär inte tillåtas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om