Sörgården åkte på smäll – men nu är sommartorget här

På måndagen fick torget i Vimmerby äntligen klä sig i sommarskrud igen. Norrgården, Mellangården och Sörgården är på plats men Vimmerbys sjörövare får vänta ytterligare på det nya lekskeppet.

Sörgården lyftes på plats med hjälp av hjullastare på måndagsmorgonen.

Sörgården lyftes på plats med hjälp av hjullastare på måndagsmorgonen.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-05-29 12:00

Sommaren är på väg att på allvar koppla greppet om Vimmerby och på måndagen landade de tre små röda Bullerbyn-inspirerade stugorna utanför Stuneks på torget. Stugorna lyftes på plats med hjälp av hjullastare men när den sista av dem, Sörgården, skulle sättas dit uppstod viss dramatik. Andreas Roth, arbetsledare på kommunens driftenhet, upptäckte några sneda brädor på baksidan.

– Ja den verkar ha åkt på en liten smäll under transporten men det handlar mest om sådana där finjusteringar som vi kommer att lösa under dagen här, berättar han på måndagsmorgonen. 

undefined
Norrgården, Mellangården och Sörgården är på plats.

Vidare menar han att det är ett säkert sommartecken när stugorna kommer till torget.

– Nu är de på plats och det blir också lite bord på torget i dag. Både båt och blommor får vänta men platsen för skeppet blir där det alltid har varit, det har vi lämnat en lucka för, säger Andreas Roth.

undefined
"Både båt och blommor får vänta men platsen för skeppet blir där det alltid har varit, det har vi lämnat en lucka för", säger arbetsledaren Andreas Roth.

Vimmerby Tidning har tidigare avslöjat hur det nya lekskeppet ska se ut. Sedan slutet av förra veckan står banorna till biljardgolfen och det stora schackspelet redo på Rådhustorget och på torget finns som vanligt också en toalettbod med handikapptoalett tillgänglig. Blomsterarrangemang kommer att placeras ut framöver.

När Vimmerby blir med säsongsenligt sommartorg ändras också trafikreglerna. Delar av Sevedegatan, Rönnbärsgatan och Norrtullsgatan blir gångfartsområde och de flesta av parkeringarna på torget försvinner.

undefined
Sedan slutet av förra veckan står stora schackspelet redo på Rådhustorget.
undefined
Även banorna till biljardgolfen finns återigen på Rådhustorget.
Sörgården åkte på en smäll men enligt arbetsledaren Andreas Roth handlar det om finjusteringar som ska fixas under måndagen.
Sörgården åkte på en smäll men enligt arbetsledaren Andreas Roth handlar det om finjusteringar som ska fixas under måndagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!