Sossar lovar heltidsjobb och arbetskläder

Omsorgspersonalen har krav att ha särskilda arbetskläder - men måste köpa kläderna själva.Många kommunanställda vill jobba heltid, men får det inte. Trots att kommunen har 800 vikarier på ett år.

Vimmerby2010-08-27 06:20

- Det här är det första vi vill ändra på om vi vinner valet i Vimmerby, säger Jan Henriksson, oppositionsledare och kommunalrådskandidat för sossarna i Vimmerby.
På torsdagen gjorde sossarna och Kommunalas sektion i Vimmerby en överenskommelse om de båda punkterna rätten till heltid, och att kommunen ska betala för arbetskläder också för omsorgpersonalen.
- Det här är viktiga jämställdhetsfrågor, det är märkligt att det skiljer så mellan förvaltningarnas syn på arbetskläder, säger Jan Henriksson.
Omsorgspersonalen ska ha särskilda kläder i sitt arbete, bland annat av hygienskäl. Kläderna ska också tvättas, ofta, i regel varje dag. Sånt sliter och de 200 kronor som omsorgspersonalen får i klädbidrag per år räcker inte långt.
- En tunika av de slag vi bör ha kostar 380 kronor, och det går åt några om året. ett par bra arbetsskor kostar en tusenlapp, säger flera av omsorgspersonalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om