Sossarna går förbi facket om rökning

Kommunledningen vill stoppa rökningen på stadshusets innergård. Först ska dock facken få yttra sig om de nya reglerna. Men det försökte sossarna sätta stopp för.

Vimmerby2006-12-29 07:25

- Det kan nästan tyckas som vi bytt positioner, men även om jag är fackföreningsvän så finns det gränser för vad facken ska tycka till om, säger Jan Henriksson, s, ledamot i kommunens personalutskott.
Det var när utskottet för ett par veckor sedan hade att ta ställning till de nya riktlinjer för en hälsosam arbetsplats som kommunens hälsoutvecklare lagt fram som den kontroversiella voteringen kom till.
Riktlinjerna talar om hur de kommunala arbetsplatserna ska bli fria från hälsostörningar från tobak, parfym, djur samt hur kravet på allergianpassade produkter ska gälla.
Pudelns kärna är dock rökkuren på stadshusets innergård. Dit kan anställda i stadshuset gå och ta sina bloss. Men nu ska det bli stopp för det.
Enligt de nya riktlinjerna gäller rökförbudet i och på kommunala miljöer även innegården, precis som det gäller för exempelvis skolgårdar.
- Det är ingen tvekan om att rökningen på stadshusets innetgård är stridsfrågan i det här dokumentet och det var en hel del diskussion kring detta, säger Jan Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om