Sparar pengar på diesel

Att köra sparsamt gynnar både penningkassan och miljön och detta har Axelssons i Aby anammat. LRF ordnar nämligen kurser i sparsam körning vilket lyckats minska dieselförbrukningen hos i princip alla kursdeltagare.

Vimmerby2011-08-05 06:31

Axelssons i Aby har under flera år dokumenterat hur mycket diesel de gör av med per timma och hektar. När chansen kom att kunna delta i kursen sparsam körning nappade de direkt och sedan dess har deras dieselförbrukning minskat med drygt fem procent.
- Vår minskning var på drygt fem procent vilket inte är jätte stor skillnad, säger Peter Rosenlund, driftledare hos Axelssons i Aby. I snitt minskar de som går kursen sin förbrukning med mellan tio och 15 procent.

Minskar successivt
Anledningen till att skillnaden hos Axelssons i Aby inte var lika stor som genomsnittet är för att de länge försökt minska sin förbrukning.
- Under de senaste fyra till fem åren har vi dokumenterat och stävat efter att sänka dieselkostnaderna. Killarna tävlar och pressar varandra om vem som kör snålats och detta har givit resultet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om