Sparkrav oroar i omsorgen

Omsorgsnämnden har sex miljoner kronor i underskott att ta i fatt för i fjol.Budgetdirektivet kommunstyrelsen lagt ut för nästa år är att nämndens ska redovisa följderna av att ytterligare sex miljoner skärs bort.

Vimmerby2011-03-16 07:17

- Chockartat, det här kan bli värre än jag befarat, säger omsorgsnämndens ordförande Elisabeth Lago Nilsson, KD och ser att gränsen för vad hon som ordförande är beredd att ta ansvar för närmar sig.
- Det finns en gräns för när man inte längre kan ta ansvar för att omsorgen är tillräckligt säker, jag säger inte att vi är där, men med fortsatta nedskärningar närmar sig den gränsen, säger Elisabeth Lago Nilsson.
Omsorgsnämnden har tuffa utmaningar att ta tag i när man sätter sig till sammanträde i morgon torsdag. Trots att nämnden skurit ned kraftigt i sin verksamhet de senaste åren hänger nya krav på nedskärningar över nämnden.

16 tjänster bort
- Vi har bantat med 16 tjänster bara under arbetet att klara 2011 års budget. Sedan har vi ett underskott på sex miljoner för 2010, och på det kommer nu direktivet att vi ska peka ut konsekvenserna av att skära bort ytterligare sex miljoner kronor. Det gör tillsammans tolv miljoner, det går inte att hyvla bort utan då det rör sig om hela verksamheter, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om