Spektakulärt julspex på gymnasiet

Eleverna på Vimmerby Gymnasium bjöds i år på ett anorlunda julspex där elever och lärare från gymnasiet och Kulturskolan använde såväl film, musik, dans och skådespeleri.

Dansande tomtar hör förstås hemma i ett julspex.

Dansande tomtar hör förstås hemma i ett julspex.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-12-20 19:00

I samband med julavslutningen brukar eleverna på Vimmerby Gymnasium bjudas på ett julspex. Årets upplaga var spektakulärt och synnerligen genomarbetat. Filip Andersson har fungerat lite som spindeln i nätet för att sy ihop alla delar.

– Jag går i trean på det tekniska programmet och har film som tillval. Vi påbörjade arbetet med föreställningen i början av oktober och har jobbat sedan dess. Den senaste veckan har arbetet varit väldigt intensivt och det blev så att jag har fått fungera som en mellanhand mellan det filmade materialet och det som händer live på scen i samarbete med bland annat Lars Juneskog, säger Filip Andersson.

I föreställningen kretsar intrigen kring en småstad som har många likheter med Vimmerby där en bil- och musikintresserad ung man är ny i stan.

– Grundstoryn är hämtad från filmen Footloose som utspelar sig i en stad där alla älskar musik. Manusgruppen har gjort en parodi på den och lagt historien i en stad där musik är förbjudet. Det bjuds på dans, musik och skådespel på scen, säger Filip Andersson.

I manusgruppen har eleverna Simon Larsson, Alvin Karlsson, Jesper Nilsson, Albin Magnusson, Karl Andersson och Rasmus Ahlström ingått. Dessutom har eleverna själva löst tekniken och bakom den har Kim Karlsson Hampfals, Ronja Bogren och Elias Andersson och Daniel Antonsson stått.

– Sedan ska Emelie Karlsson som gjort koreografin för danserna ha ett stort tack likväl som hela ensamblen som ordnade en lyckad föreställning, sa Filip Andersson.

Eleverna på Vimmerby Gymnasium fick chansen att bevittna föreställningen i totalt tre tillfällen under torsdagen.
Eleverna på Vimmerby Gymnasium fick chansen att bevittna föreställningen i totalt tre tillfällen under torsdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!