Spikade med hjärtat - till final i VM

Bland 20 000 spelare som tippat VM i V75 på Solvalla i lördags var det vår tidnings travexpert Magnus Strömsten som lyckades allra bäst. - Jag satte totalt fyra spikar och fick sju rätt. Mina drag Usain Henna och Felicia V.E. var det som gav mig segern i etappen i VM i V75, säger Magnus Strömsten.

Så här såg det vinnande systemet ut.

Så här såg det vinnande systemet ut.

Foto:

Vimmerby2015-11-15 13:20


VM i V75 är en tävling som pågår under sex veckor där spelbolaget ATG vill få fram vem som är bäst i världen på att tippa V75.

- Totalt kommer 17 spelare att gå vidare som jag har förtsått det. Semifinal och final avgörs i Stockholm om en månad i form av en kunskapstävling där det både gäller att vara allmänbildad och ha goda kunskaper om trav. De tre främsta i finalen får prispengar och det är en kvarts miljon till vinnaren, säger Magnus Strömsten.

Segern i lördagens etapp av VM i V75 innebar en prischeck på 10 000 kronor för Magnus, utöver vinsten på 7 rätt på V75 som gav 3 000 kronor.


- Jag hade gjort ett system för 96 kronor som tävlingen föreskriver. Som många andra valde jag de säkra spikarna Delicious U.S. och Nuncio. Det vinstgivande draget var dock att även spika Usain Henna och Felicia V.E. De gav betydligt högre odds och innebar att jag vann etappen i VM i V75, säger Magnus som var glad över att få utdelning för att ha tippat med hjärtat.

- Både Felicia V.E. och Usain Henna är hästar som jag följt på nära håll under en längre tid. Felicia V.E. är uppfödd av Steve Ivarsson från Bruzaholm som även tränar den två år yngre systern Fiona V.E. som jag är delägare i. Dessutom har jag goda kontakter med Felicias skötare Anna Carlsson-Levin som sagt att hästen verkligen är i toppform för dagen, säger Magnus och fortsätter:


- När det gäller Usain Henna har jag följt hans framfart länge i och med att jag är delägare i andra hästar som tränas av Oskar Svanberg i Mantorp. Just i lördags så var jag på Mantorp redan på förmiddagen och såg Oskar köra provlopp med treåringen M.T.Klöver Ess som jag är delägare i. Han var först i mål där och ska debutera om ett par veckor. Sedan liftade Oskar med mig till Solvalla och styrde in Usain Henna till en imponerande seger. Vi firade tillsammans sedan med att gå på Friends Arena och se Sverige slå Danmark så det blev en riktigt bra dag på många vis, avslutar Magnus som får plugga på de närmaste veckorna fram till finalen av VM i V75.

Felicia V.E. och Peter Untersteiner
Felicia V.E. och Peter Untersteiner
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om