Spöksmyg tillbaka "Känns jätteroligt"

Pandemin satte förra året stop för Spöksmyg i Gästgivarehagen. I år kommer det populära arrangemanget tillbaka.

Läskiga figurer kommer sista söndagen i oktober finnas i Gästgivarehagen. Då är Spöksmyg tillbaka.

Läskiga figurer kommer sista söndagen i oktober finnas i Gästgivarehagen. Då är Spöksmyg tillbaka.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2021-09-28 21:00

På kvällen, när mörkret har fallit, den 31 oktober kommer spöken, skelett, monster och kanske häxor att befinna sig i Gästgivarehagen i Vimmerby. Då är det dags för den tredje omgången av Spöksmyg. Ett arrangemang tidigare gånger dragit hundratals barn och vuxna.

– Jag hade då inte räknat med att de skulle komma så många. Det var någon som sa att det lyste som en stjärnhimmel i Gästgivarehagen av alla ficklampor.  I år är det redan över 200 som är intresserade fast att jag inte satt upp affischer än. Så det blir nog fullt i Gästgivarehagen, berättar arrangerande Carita Thörn.

undefined
Spöksmyg har anordnas två gånger tidigare, 2018 och 2019, men ställdes in förra året på grund av pandemin.

Carita Thörn som vanligtvis arrangerar olika evenemang till förmån för stiftelsen Min Stora Dag är glad att få chansen att bidra igen. Hittills har 280 000 kronor samlats in. Hennes mål sedan några år tillbaka är att nå upp till 300 000. 

– Så det blir några evenemang till, sedan är det bra för min del. Då får någon annan ta över. Men nu känns det jätteroligt att kunna genomföra Spöksmyget. På grund av pandemin har jag inte ordnat något på ett tag nu och kände att det var dags att hitta på något kul för barnen i Vimmerby och omnejd. 

Evenemanget nu i oktober kommer ha samma upplägg som tidigare år. 

– Man ger sig ut i mörkret med sin ficklampa och letar läskiga figurer. Jag får se om häxan kommer på besök som förra gången och om det blir någon överraskning. Men det berättar jag inte om nu innan utan det ska vara lite spännande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!