Sedan Mazen Odeh och Lennart Nilsson, Korskyrkan, lärde känna varandra har de hittat på en hel del tillsammans. De har mötts över det gemensamma konstintresset, till exempel.
– Att måla är att berätta sin historia, säger Mazen, som kom från Damaskus till Sverige för ett och ett halvt år sedan.
I Korskyrkans regi har det ordnats språkcaféer under våren, med flera plus. Det har pratats svenska och man har tagit upp det svenska samhället, svenska traditioner och kultur.
– Vi har haft gränser som något av ett tema. Det är många gränser som ska passeras när man fattar beslutet att lämna sitt hemland för ett bättre liv någon annan stans. Också för mig som svensk har det varit en resa att förstå vad de här människorna har varit med om. Många av dem har lämnat delar av sina familjer och de vet inte om de kommer att kunna återförenas, säger Lennart Nilsson.
Mazen Odeh har fått fast jobb på reklambyrå och är lycklig över att få arbeta med det han kan.
– Ett arbete betyder så mycket. Som nyanländ behöver man mycket hjälp, och lite tid, för att komma in i samhället. Och det fungerar inte om man bara sitter hemma. Varje dag saknar jag mitt land, men idag börjar jag känna att mitt hem är här. Åker jag bort kan jag sakna Vimmerby.
Han vet hur det kändes i början.
– Jag var jätterädd. Jag förstod ingenting, inte svenska, inte hur allting fungerade. Och människor kunde mötas utan att titta på varandra eller hälsa.
I språkcaféerna har man mötts, över gränser, över historia, kultur och religion. Och till söndagens festliga avslutning med gudstjänst och smakbuffé med syrisk mat är alla välkomna.
– Vi har fått ta del av kommunens integrationspengar för att genomföra det här, säger Lennart Nilsson.