Sprängde senare än tänkt tidsplan

Efter måndagens tillbud, när sprängsten flög iväg i samband med sprängningarna på Krönsmon, har området synats.-Vi vet vad som gått snett och vi vet vilka åtgärder som ska vidtas för att det inte ska hända igen, säger platschef Henrik Backheden, AB Gilbert Gustafssons Entreprenad.

Vimmerby2013-06-13 06:24

Meningen är inte heller att sprängningar ska ske så sent som åtta på kvällarna.
-Ambitionen är att sista sprängningen ska gå klockan 18.00. Men måndagen den 10 juni var ingen bra dag...
Efter sprängningen i måndags kväll när stenar av varierande storlek flög flera hundra meter till villorna på Petersborgsvägen är det flera som hört av sig till vår tidning. Man undrar om det verkligen finns tillstånd att spränga på kvällarna.
Hur är det med tillståndet, Henrik Backheden, platschef för projektet?
- Självklart har vi tillstånd att utföra sprängningsarbete, annars hade vi gjort oss skyldiga till lagbrott. Det utfärdas av polismyndigheten. I våra allmänna föreskrifter i upphandlingen och de riktlinjer vi har att följa har vi arbetstid mellan 07.00-22.00. Polisen nämner inte några tider överhuvudtaget, utan är bara intresserade av att säkerhetsföreskrifterna uppfylls. Men vi ska ta hänsyn till speciellt bullrande arbete - det är snarast buller som orsakar skada för de som bor nära området. Att det regnar sten är en rejäl avvikelse från det normala.
Vad är då bullrande arbete? Sprängningar, förstås. Men där handlar det om mera kortvarigt buller än det mer enerverande och långvariga bullrandet från krossverk och hydraulhammare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om