Mitt Hem om tiden efter flytten: "Det går stadigt uppåt"

Sedan årsskiftet hittar vi städföretaget Mitt Hem i en ny lokal på baksidan av Al Shahbaa livs i Vimmerby. En nystart? Ja, kanske om man frågar Carina Sandberg, som äger företaget.

Carina Sandberg driver företaget Mitt Hem med nio anställda. Vid årsskiftet 2023/2024 flyttade verksamheten till en ny lokal i Vimmerby.

Carina Sandberg driver företaget Mitt Hem med nio anställda. Vid årsskiftet 2023/2024 flyttade verksamheten till en ny lokal i Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-07-30 12:43

Det har gått sex år sedan Carina Sandberg på Mitt Hem meddelade att hon lägger ner sin inredningsbutik i Vimmerby. Det gick inte längre. Men delen med städverksamheten fortsatte hon att driva. Vid årsskiftet i år växte företaget ur källarlokalen de hade och fick flytta. Har en lång tids kämpande för företaget börjat vända?

– Det känns som att det stadigt ökar för oss. Vi har blivit ett ganska stort gäng, det är otroligt.

undefined
"Målet framåt är att bli en certifierad städfirma för att säkra kvalitén på våra jobb", säger ägaren Carina Sandberg.

Företaget har idag nio anställda. Carina menar att hon själv gled in i branschen på ett bananskal och att ett städföretag kanske inte var vad hon tänkt sig från början. Det är därför en del hon själv inte har full koll på. Som en del av satsningen framåt berättar Carina att hon nyligen anställt en som ska hjälpa henne med de administrativa delarna i företaget. Något hon tidigare skött själv. 

– Mitt främsta mål är att göra det jag har ännu bättre. Stärka kvalitén på våra jobb. Vi jobbar även på att bli certifierade inom städ.

Trots att prognosen efter en tuffare tid börjar ljusna så ser Carina en del utmaningar i jobbet.

– Det är svårt att hitta rätt personal, det är mycket som ska klaffa för att det ska fungera. Rätt kompetens, man behöver ha körkort, det har också varit vissa svårigheter med språket. Men vi jobbar på.   

Huruvida fler möjligheter till jobb kommer att öppnas är i nuläget inte klarlagt.

– Vi har haft en period med lite för få anställda. Men ännu är inget bestämt.

undefined
Mitt Hem flyttade till en ny lokal efter att ha vuxit ur källarlokalen i den gamla baptistkyrkan mittemot apoteket i Vimmerby.
undefined
"Det är en perfekt lokal för oss", säger Carina Sandberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!