Stadsfest och nytt sommartorg

Sommaren och turistsäsongen i Vimmerby kan komma att avslutas med en stadsfest redan i år. För sommartorget betraktas 2011 som ett mellanår.

Vimmerby2011-01-27 07:19

- Vi skickar med 100 000 kronor till kultur- och fritidsnämnden att köpa underhållning för till torget, sen ska vi ta nya tag för torget till följande år, säger Micael Glennfalk, M; ordförande i kommunstyrelsen.
Frågan om Sommartorget kom upp i samband med Jan Henrikssons motion om att återinföra stadsfesten Tabberaset för både kommuninvånare och turister.

Finalfest
Förslaget om Tabberaset eller en stadsfest ledde till omfattande diskussioner.
- Vi är positiva till en stadsfest, men tycker inte att den ska hållas under namnet "Tabberaset". Det är förknippat med Bullerby Cup och föreningslivet. Vi tänker oss istället en stadsfest i slutet av augusti som en stor final på sommaren och turistsäsongen, och vi vill ha med besöksnäringen, handeln och näringslivet i arrangemanget, säger Micael Glennfalk.
Det blir nu kultur- och fritidsnämnden som får uppdraget att utreda möjligheterna och intresset för en stadsfest. Kommunstyrelsen vill ha tillbaka uppdraget redan den 8 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om