Stadshotellet landar ytterligare en chefsrekrytering

Vimmerby Stadshotell tycks ha tagit sig ur rekryteringskrisen då de nyligen offentliggjorde en ny hotellchef och nu även rekryterat en restaurangchef med meriter från hela världen.

"Jag hoppas kunna bidra med kunskap inom dryckens värld och med glädje för yrket och att kunna leverera det lilla extra till varje gäst", skriver nya restaurangchefen Jonas Mattsson i ett pressmeddelande. På bild syns även nya hotellchefen Martina Andersson.

"Jag hoppas kunna bidra med kunskap inom dryckens värld och med glädje för yrket och att kunna leverera det lilla extra till varje gäst", skriver nya restaurangchefen Jonas Mattsson i ett pressmeddelande. På bild syns även nya hotellchefen Martina Andersson.

Foto: Privat

Vimmerby2022-04-13 10:31

Vimmerby Stadhotell har rekryterat en ny restaurangchef, Jonas Mattsson, som varit i restaurangbranschen sedan 1997 och har meriter från 5-stjärnigt hotell i Australien, samt har arbetat i Irland, USA och Wales. Mattsson kommer närmast från Stadshotellet i Eksjö.

– Han började i januari och Jonas är framförallt duktig på detaljerna och kunnig inom dryck. Han är en diplomerad öl-sommelier som brinner för att hela tiden leta nya spännande sorter. Det tror vi kommer ge ett lyft till verksamheten, säger Martina Andersson operativ hotellchef med verksamhetsansvar på Vimmerby Stadshotell.

Generellt har restaurangbranschen varit svårt påverkade av kompetensbrist och Vimmerby Stadshotell är inget undantag, nu hoppas man på en vändning.

– Det är svårt att hitta personal men nu tycker vi ändå att vi lyckats bra inför sommaren med en bra mix av erfarenhet, ålder och bakgrund. Det känns jättebra. Jonas jobbar mot kvällen och vi har nästan som en till restaurangchef i Emma Pettersson som roddar frukost och lunch. Det ser vi som en styrka för det krävs personal när man kör frukost, lunch och middag sju dagar i veckan.

Martina Andersson tillhör även hon en av Stadshotellets färskaste rekryteringar och hennes tjänst som hotellchef, tillträder hon den 2 maj.

– Jag har smygstartat lite redan nu. Något som både Jonas och jag tror oss kunna tillföra är detaljerna och att se vad som saknas. Vi kommer in i en väletablerad organisation med bra kvalitet men det där lilla extra kan vi skruva på och det kommer vi att göra. Vi har båda en ambition att vara nära verksamheten och synas, stötta och hjälpa till.

Stadshotellet har idag plats för cirka 100 sittande gäster inomhus, när verandan adderas tillkommer 80 platser. Framåt slutet på maj byggs också uteserveringen på med ytterligare en sektion ut mot sommartorget. Dessutom har hotellet 86 rum.

Hur är känslan inför sommaren?

– Det är riktigt goa tongångar och alla är peppade på att våga ha en full restaurang. Vi tror på en rekordsommar och det bubblar mycket kring Vimmerby nu. Det påverkar hela branschen positivt och nu gäller det bara att våga hänga med, så vi inte står kvar där på perrongen. Nu inför påsk öppnar vi upp verandan och vädret ser ut att vara med oss, säger Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!