Stadshotellet renoveras för tio miljoner

Ny lobby. Ny bar. Större restaurang. Det är några av förändringarna när Vimmerby Stadshotell renoveras för cirka tio miljoner kronor. - Vi vill skapa ett vardagsrum för Vimmerby året om, säger ägaren Joakim Carlqvist.

Beroende av sommarsäsongen och uteserveringen. Något som Joakim Carlqvist vill ändra på när Stadshotellet ska bli ett "vardagsrum för Vimmerbyborna".

Beroende av sommarsäsongen och uteserveringen. Något som Joakim Carlqvist vill ändra på när Stadshotellet ska bli ett "vardagsrum för Vimmerbyborna".

Foto:

Vimmerby2013-09-04 06:39


För tre år sedan började Vimmerby Stadshotell att planera sin helrenovering. I våras gjorde man om toaletter och tog bort tak på festvåningen. I höst är det receptionens tur medan restaurangen får vänta på sin omdaning till våren.
Målet är att den här delen av renoveringen ska stå klar till månadsskiftet april/maj 2014. Ombyggnationen har redan smygbörjats och i oktober drar den igång på allvar.
- Vi är väldigt beroende av sommarsäsongen och vår uteservering. Det vill vi förändra med den här ombyggnationen och behålla vår publik året om. Vi hoppas kunna skapa ett vardagsrum för Vimmerby året om, berättar hotellets ägare Joakim Carlqvist.

Tio miljoner
När renoveringen är klar kommer Stadshotellet att ha en helt ny lobby, en större och mer varierad restaurang och nya toaletter på undervåningen.
Totalt kommer renoveringen att kosta runt tio miljoner kronor.
- Först var tanken runt sju-åtta, men det har blivit en del fördyringar. Uppskattningsvis ligger det runt tio, men det kan sticka iväg mer än så.
Carlqvist är förtegen om designen som framarbetats tillsammans med design- och kommunikationsföretaget Stylt Trampoli från Göteborg.
- Det finns ritningar, men de är inte riktigt klara. Vi håller på och spikar dem och det kan bli ändringar. Vi kommer försöka spela mycket på den gamla stadshotellskänslan och ha olika sittningar med både en lobbydel med soffor och själva restaurangen. Vi kommer att ta bort undertak, återskapa stuckaturer och ta fram gamla golv. Det gör att mycket kan ändras efter hand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om