Stal plånbok när åldring låg och sov

Medan den gamle mannen låg i sin bostad och tog en förmiddagslur gick paret in och stal hans plånbok och mediciner. Det anser åklagaren som nu åtalar paret för en rad stölder.

Vimmerby2012-02-24 23:13

Paret flyttade in i en lägenhet i Storebro den 1 februari. På kort tid hann de med en brottsserie i samhället. Enligt åklagarens åtal som lämnades till tingsrätten på fredagen har de stulit den drygt 80-årige mannens plånbok med 1 500 kronor i kontanter i hans bostad. De har också tagit hans bilnycklar.
Paret är inte helt överens vem som gjort vad. De har också varit påverkade av narkotika och har vaga minnesbilder också av den anledningen.

Inbrott och flera stölder
De åtalas också för inbrott i klubbstugan som tillhör Storebro Sport Club, även där har de stulit nycklar.
På Ica-affären i Storebro gick den 30-åriga kvinnan in i icke allmänna utrymmen och kom över nycklar som hon försökte öppna kassaskåpet med. Hon misslyckades dock med detta.
Vid ett inbrott i en källare har de än en gång stulit nycklar och verktyg. De har samtidigt försökt ta sig in i ytterligare källare. Det var i samband med de brotten polisen grep dem. De har sedan dess suttit anhållna och häktade.
Utöver stölderna i Storebro åtalas paret också för stöld av en mobiltelefon och mediciner hos en bekant i Södra Vi.
Paret åtalas också för narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om