Stämmer kommunen på elva miljoner

Tvisten mellan företagaren Henrik Samuelsson och Vimmerby kommun växer. Nu har Henrik Samuelsson även stämt kommunen på elva miljoner för sitt bostadshus - och avser att polisanmäla stadsarkitekten Bo Klarén. - Det här kommer att gå till tingsrätten, säger Samuelsson.

Företagaren Henrik Samuelsson kräver kommunen på totalt tretton miljoner i skadestånd. Elva för sitt bostadshus och två för sitt vandrarhem.

Företagaren Henrik Samuelsson kräver kommunen på totalt tretton miljoner i skadestånd. Elva för sitt bostadshus och två för sitt vandrarhem.

Foto:

Vimmerby2013-10-23 07:11


I fredags berättade vår tidning om Henrik Samuelssons skadeståndskrav gentemot Vimmerby kommun. Kravet på 2 154 640 kronor gäller uteblivna inkomster för det vandrarhem som Henrik Samuelsson sedan länge har planerat att bygga på gamla Tvättman-området.
Kommunen gav inget bygglov för ombyggnationen, men efter ett beslut av länsstyrelsens från den 6 mars 2013 fick Samuelsson rätt i frågan. Ombyggnationen är nu färdigställd.
- Kommunen har ingenting att komma med överhuvudtaget, utan det handlar om att fördröja det. Jag har förlorat intäkter för en hel turistsommar och de vill jag ha ersättning för, säger Henrik Samuelsson i sitt första uttalande om affären.
Samuelsson menar att det var kommunalrådet Micael Glennfalk (M) som personligen fördröjde ombyggnationen:
- På eget bevåg gick Glennfalk in och stoppade de här planerna.
Micael Glennfalk förnekar all inblandning i ärendet:
- Jag har inte varit inkopplad i det alls. Det har inte varit uppe i kommunstyrelsen och jag har inte haft några möten där det har behandlats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om