Stångådalsbanan i fara

Både Stångådalsbanan och Tjustbanan finns med bland de järnvägar som kan bli utan underhållspengar. Banverket har en miljard till underhåll fram till år 2015 till de mindre järnvägarna. En utredning håller nu på att ta fram de järnvägar som blir utan underhåll.

Vimmerby2006-10-19 06:39

- Mellan 15 och 20 av de 55 banor som finns med som lågtrafikerade kan bli utan underhållspengar, bland de finns banor där det redan i dag inte förekommer någon trafik alls, säger Helene Tilander på Banverket.
Några besked om vilka banor som inte får några pengar från den miljard som finns ger inte Banverket förrän utredningen läggs fram senare i höst.
Miljöpartiet har gått ut och i ett pressmeddelande kritiserat regeringens nya budget för att den ger för lite pengar till järnvägarna.
- Alliansen föreslår på sikt minskade anslag till Banverket. Därmed hotas flera banor, och det är omöjligt att bedriva klimatarbetet och samtidigt dra ned på järnvägstrafiken, skriver Karin Svensson Smith, miljöpartiets ledamot i riksdagens trafikutskott, i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om