Stängda dörrar - minskad biljettförsäljning

Ständigt låsta dörrar till huvudentrén. Minskade öppettider i biljettförsäljningen. Ann-Britt Gustafsson, som driver fiket på Resecentrum i Vimmerby känner att hon blivit rena rama klagomuren. - Resenärerna är ju irriterade, med all rätt. KLT:s servicenivå har bara blivit sämre och sämre och nu är den botten!

Vimmerby2011-12-17 05:06


Julmyset på fiket På Spåret Café & Kiosk på KLT Resecentrum i Vimmerby en fredagsförmiddag är bedrägligt. Ibland är det här frustrationen väller över.
Ofta får Ann-Britt Gustafsson och hennes personal ta emot klagomål eller rena rama utskällningarna.
- Vi får det som KLT egentligen ska ta, men försöker bemöta ilskan på ett bra sätt. Vi fungerar både som Turistbyråfilial och mer och mer som resecentral.

"Undantag"
Hon ställer sig kritisk till förändringarna på Resecentrum.
- Stinsarna flyttas ut till ett "undantag", öppettiderna på biljettförsäljningen minskas och biljettautomaten som sitter på väggen utanför fungerar bara för vissa resor. Informationen till resande när det är tågproblem blir ju också dålig.

Stängt vid restider!
I höstas minskade biljettförsäljningens öppettider igen och är nu öppen mellan 10.00-17.00. Bara på vardagar.
- Att det är stängt morgnar, kvällar och helger när folk reser som mest är väl väldigt märkligt. När ska pendlare fylla på sina månadskort och göra andra biljettärenden? Hur ska de få tag på de nya tidtabellerna som gäller från 9 januari när de finns inne i biljettförsäljningen - som är stängd när de flesta resenärer är på stationen?
Under jul- och nyårshelgen är också Resecentrum stängt.
Ann-Britt Gustafsson vet att behovet av personlig service är större än det som erbjuds.
- Folk har ju frågor. Allt går inte att fixa via nätet eller med maskiner. Oavsett ålder behöver man service ibland och alla har faktiskt inte dator. Vi får göra mycket jobb åt KLT och servar folk så gott vi kan.
Bara att ta sig in i vänthallen kan också vara en utmaning. Att dörrarna i huvudentrén alltid ska vara låsta förstår hon inte.
- Alla möts av en låst dörr med en lapp där det står att de ska gå runt huset och in via dörrarna från perrongsidan. Tidigare har vi fått ansvaret att låsa upp och låsa entrédörrarna när vi är här, men den nyckeln kallades tillbaka av KLT. Varför kan man inte ha tidlås på de dörrarna som man har på dörrarna mot perrongen?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om