Stark återhämtning för Astrid Lindgrens Värld

Under juli månad besöktes Astrid Lindgrens Värld av cirka 193 500 gäster. Det är en bättre siffra än i fjol, men inte i nivå med rekordåret 2019.

Jocke Johansson, VD på Astrid Lindgrens Värld, tycker att juli var en bra månad.

Jocke Johansson, VD på Astrid Lindgrens Värld, tycker att juli var en bra månad.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2022-08-01 15:05

Jocke Johansson, VD på Astrid Lindgrens Värld, berättar att de hade nästan 30 000 fler gäster i juli i år än under samma månad förra året.

Ligger det i linje med målen som ni satt upp för den här sommaren?

– Det är något efter vår målbild, men det är marginellt. Juli var en riktigt bra månad. Vi hade en målbild som låg i linje med 2019. 

Som Jocke Johansson tidigare har uttalat tror han att de något lägre besökssiffrorna har att göra med det varma vädret, att folk inte orkar gå runt i parken när solen gassar. Dessutom tror han att fler familjer nu satsar på utlandsresor, och då lägger resurser på att göra en stor resa istället för flera små.

– Till viss del tror jag också att det ekonomiska läget påverkar. Det skrivs väldigt mycket om att priser är på väg upp och att räntorna säkert kommer stiga mer. Det ger en viss osäkerhet som jag tror spelar in.

Har ni behövt höja några priser på grund av det ekonomiska läget?

– På matsidan har vi gjort det. Där har vi följt efter hur råvarupriserna har gått upp, inte minst med tanke på hur noga vi är med maten och att vi vill ha lokalproducerat. Men annars går vi ut med en lista över entrépriser och boendepriser ganska tidigt under året eftersom det är då folk bokar sina besök. De priserna har vi inte justerat under säsongen.

Jocke Johansson tror att besökssiffran under resten av säsongen kommer att vara klart bättre än fjolårets, men inte riktigt nå upp till ett nytt rekord.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!