Starka tjejer präglar hösten på Näs

Teater för barn, boksignering med Kosovare Asslani – och stämningsfullt när Astrid Lindgrens brorsdöttrar berättar om hur man firade högtiderna på Näs. Höstens programutbud på Astrid Lindgrens Näs bjuder på både det ena och det andra.

Astrid Lindgren 1976, när hon drog igång Pomperipossadebatten. Under hösten kommer starka tjejer att prägla programutbudet på Näs, men det finns också plats för stämningsfulla kvällar.

Astrid Lindgren 1976, när hon drog igång Pomperipossadebatten. Under hösten kommer starka tjejer att prägla programutbudet på Näs, men det finns också plats för stämningsfulla kvällar.

Foto: PER KAGRELL PRESSENS BILD

Vimmerby2018-09-26 15:00

Astrid Lindgrens Näs har satsat på att skapa ett så brett och spännande programutbud som möjligt i höst. Och det tycker jag vi lyckats mer än väl med, säger verksamhetschef Mia Thelin i ett pressmeddelande.

Under läslovet får man besök av superhjälteböckernas författare och illustratör Elias och Agnes Våhlund, som håller i bokprat och workshop under läslovet.

– Höstens coolaste kväll har vi under barnrättsveckan den 18 oktober då Linnéa Claeson kommer till oss och föreläser om modet att våga göra sin röst hörd. Den mest stämningsfulla delen i höstens program är nog den 12 december då Astrid Lindgrens brorsdöttrar Barbro Alvtegen och Gunvor Ruhnström berättar om högtider på Näs.

Under läslovet finns det också tillfälle för alla som vill träffa en annan stark Vimmerbyprofil att göra det – den 3 november kommer fotbollsstjärnan Kosovare Asslani till Astrid Lindgrens Näs för boksignering.

Och som vanligt kommer man förstås att uppmärksamma den 14 november lite extra, det är Astrid Lindgrens födelsedag.

– Hela december månad är väldigt innehållsrik med julguidning i barndomshemmet, pysselverkstad och musikstunder på adventssöndagarna, och sen avslutar vi året med vår julmarknad som vi utökar till tre dagar i år. Hur roligt som helst, säger Mia Thelin.

Hösten på Näs

Barnrättsveckan v.42

Teaterföreställning den 20 oktober. ”Rätt som det är”, en teaterföreställning som tar avstamp i barnkonventionen. Vänder sig till barn mellan 4-8 år.

Läslovet v. 44

3 november boksignering med Kosovare Asslani

14 november

Firande av Astrid Lindgrens födelsedag

12 december Jul på Näs

Så firades årets helger i Astrid Lindgrens barndomshem

14-16 december

Julmarknad

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!