Starkt kaffe

Det har varit en stark sommar för kaféerna i Sverige. Och Vimmerby verkar inte vara något undantag. - Kaffeförsäljningen har ökat med 80 procent i sommar - personalen får göra latte macchiato hela tiden, säger Federico Sanchez, kaféföreståndare på Astrid Lindgrens Näs.

Vimmerby2009-08-26 06:49

De svenska kaféernas omsättning ökade med 4,1 procent under det senaste kvartalet, enligt Handelns Utredningsinstitut.
Liksom flertalet tidigare kvartal är det just kaféerna som står för den högsta omsättningsutvecklingen inom servicehandeln. Och när vi gör en rundringning till några av kaféerna i Vimmerby verkar trenden vara densamma här.
- Jag är mycket nöjd med sommaren och årets juli har varit den bästa månaden någonsin. Det verkar dessutom hålla i sig ganska bra och vi har haft en otrolig ökning av danska gäster, säger Erika Anemyr, Café Epok.
Också Anne Bylund, På Spåret, tycker att sommaren varit bra och Lovisa Ingvarsson, Storgatan 48, har noterat att just fika är det som gäller.
- Jag har ju både mat och fika och det är kafédelen som ökat. Men nog tycker jag att svenskarna kunde ta till sig den kafékultur som de exempelvis har i Tyskland ännu mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om