Statsministern besökte Vimmerby

Han har varit i Vimmerby förut - men aldrig som statsminister. Igår besökte Fredrik Reinfeldt Vimmerby för första gången i jobbet. - Det är viktigt att se företag som växer i alla delar av landet, säger statsministern.

Upplysande besök. Zobras vd Michael Engstrand upplevde en annorlunda arbetsdag igår. Här berättar han för statsministern om arbetet på produktionsgolvet.

Upplysande besök. Zobras vd Michael Engstrand upplevde en annorlunda arbetsdag igår. Här berättar han för statsministern om arbetet på produktionsgolvet.

Foto:

Vimmerby2014-04-15 06:18


Precis som många andra föräldrar har Fredrik Reinfeldt besökt Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld vid flera tillfällen.
- Det är Astrid man tänker på när man hör Vimmerby. Jag har varit på ALV vid flera tillfällen, men också sett hur Astrid Lindgren påverkar och genomsyrar hela orten.
Igår var första gången som Fredrik Reinfeldt besökte Vimmerby i egenskap av statsminister. Reinfeldt har gjort nedslag i verkligheten ända sedan han blev statsminister 2006. Totalt har det blivit omkring 250 besök hos offentlig verksamhet, företag och föreningar genom åren.
Igår kom turen till Vimmerby. Reinfeldt gjorde ett studiebesök på det framgångsrika belsyningsföretaget Zobra och träffade lokala partiföreträdare över en lunch.
- Det är viktigt att besöka företag som växer i alla delar av landet och Kalmar län är ett av de län som har mest positiv utveckling vad gäller sjunkande arbetslöshet. Vi känner att det blir ett bättre och bättre drag i den svenska ekonomin och den känslan har man på Zobra med.
Zobra firar tio år 2015 och har haft en exceptionell utveckling under sin korta levnadstid. Företaget, som leds av vd Michael Engstrand, har idag 65 anställda och tillverkar och designar belysning för både inomhus- och utomhusbruk.

Mer specialiserad industri
Företagsledningen presenterade verksamheten för Reinfeldt som även tog ett varv på produktionsgolvet.
- Här har man en koppling till Vimmerby och en lokal förankring ser vi är avgörande för var nya företag och jobb växer fram. Den svenska industrin blir alltmer specialierad och kundorienterad och så jobbar man på Zobra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om