Statt i nya händer

Allt har skett i det tysta och för ovanlighetens skull har det inte läckt ut... Hur som helst...igår fick Vimmerby stadshotell en ny ägare i Linköpingsbon Joakim Carlqvist med fru Fredrika.

Thomas Hörnstedt, till vänster, har sålt sina aktier i Vimmerby stadshotell till Joakim Carlqvist. Foto: Sören Alvarsson

Thomas Hörnstedt, till vänster, har sålt sina aktier i Vimmerby stadshotell till Joakim Carlqvist. Foto: Sören Alvarsson

Foto:

Vimmerby2007-07-04 06:54

- Ja, affären blev klar på måndagen då handlingarna skrevs på, säger Thomas Hörnstedt som drivit hotellet i 17 år!
Det var inte alls meningen att Thomas och Ann-Christine Hörnstedt skulle sälja ut sina aktier i stadshotellet förrän till hösten, men av olika anledningar kom man till skott tidigare och den utlösande faktorn var att man såg de nya ägarna som mycket kapabla att driva hotellet vidare..
Så redan på tisdagen skakade Thomas hand med nye ägaren utanför éntren till hotellet och klargjorde därmed att allt var klappat och klart.
Men varför säljer han?
- Man kan väl säga att det är av åldersskäl. Både frugan och jag vill trappa ner nu och ta det lite lugnare. Helt enkelt njuta av andra saker i livet. Vi har även ett hotell i Linköping som vi ska sälja framöver, säger Thomas.
I 17 år har familjen drivit hotellet i Vimmerby.
- Ja, tiden går och det har varit jätteroligt. I omgångar har vi så att säga arrenderat ut rsstaurangdelen, men vi har hela tiden tagit den tillbaka och sista åren har vi drivit hela hotellet själva och investerat en hel del i boendet.
Under sommarhalvåret och turistsäsongen har man närmare 40 anställda på hotellet, varav ett flertal jobbar deltid. På vintern är man ungefär tio i personalstyrkan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om