Stefan Lagerqvist fick Sävsjö att blomstra - nu är det Vimmerbys tur

Under 20 år utvecklade han Sävsjös ordinära och småtrista kommunala grönytor till prisbelönta och riksbekanta Sävsjö trädgård. Nu ska Stefan Lagerqvist göra Vimmerby grönare. Han är kommunens nya trädgårdsmästare.
- Det känns spännande och utmanande. Och jag känner verkligen att jag har politikerna med mig.
Annica Carlson, (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, är entusiastisk.
- Vimmerby ska bli så mycket vackrare. Och alla nöjda och glada.

Vimmerby2014-06-02 06:29


I trädgårdssammanhang är Stefan Lagerqvist ett välkänt namn. Han är mannen bakom Sävsjös trädgårdar. Under många år satsade han målmedvetet på att utveckla Sävsjös parker men också att flytta ut grönytorna i gatumiljön, till platser där folk vistades.

Prisad
Han satte därmed kommunen på trädgårdskartan, och han vann tillsammans med sitt team flera utmärkelser. Han utsågs 2004 till årets Stadsträdgårdsmästare, 2007 vann han och hans medarbetare Stadskampen i Sofiero och 2008 fick han en utmärkelse av Sven A Hermelins minnesfond, som utdelas av Föreningen för dendrologi och parkvård.
- Vimmerby kommun har gjort ett klipp, säger Bo Palmér, arbetsledare på park- och serviceenheten på kultur- och fritidsförvaltningen.

"Spännande helhet"
I arbetsbeskrivningen ingår att "förvalta, anlägga och utveckla parkmiljöerna" i Vimmerby kommun och den nya trädgårdsmästaren ska också medverka i arbetet med att ta fram ett gestaltningsprogram för staden.
För Stefan Lagerqvist handlar det i grunden om några få saker.
- Att få blomning från tidig vår till första höstfrosten, att inte bjuda in ogräset och skapa variation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om