Steget närmare att öppna butik

Handelsevent skapar kontakter för blivande handlare.

Vimmerby2015-10-14 05:23


I handelseventet i morgon får den som har planer på att öppna butik i Vimmerby chansen att träffa fastighetsägare med lediga lokaler, prata med redan verksamma handlare och få affärsrådgivning.

- Eventet är ett led i att skapa kontakter. Vi har flera potentiella företagare som anmält sitt intresse, så förhoppningsvis kan det leda till fler butiker i Vimmerby, säger handelsutvecklare Beathe Skaate.

Beathe Skaate tycker att det händer mycket positivt inom handeln.

Hon vill lyfta handeln, men sätter ett gott betyg på det som redan finns.

- Vi har en bra handel i Vimmerby. En mix med unika butiker och kedjor. Det finns hur många goda exempel som helst. Titta bara på unga människor, som Klara Kågefors, som startade Fiore Floristdesign direkt efter sin utbildning eller Kim Wickström som med sin klädbutik Boston Clothing fångar upp en yngre målgrupp - en annan generation är Bengt Jonsson, som startade egen möbelaffär i en ålder när de flesta börjar trappa ner och Vivi Möller som fortsätter driva Rosenkransen med samma glöd efter att hon fyllt 75. Annicha Gustafsson och Tove Karlstedt såg möjligheterna att få sin bokhandel att växa och vågade satsa i en bransch som står inför stora utmaningar från näthandeln, vi har specialbutiker som bland andra Stuneks, Husqvarnabutiken och Bladhs, som drar kunder från hela södra Sverige. Tillsammans visar de att Vimmerby har både mångfald och spännande utbud.

Men bra kan bli bättre. Hennes jobb går ut på att utveckla handeln.

- Kort sagt, mer handel är bra handel. Vi har ett upptagningsområde med 100 000 kunder inom en radie på sex mil och med ytterligare mångfald och mer att välja på så kan vi förstås få ännu fler att handla i Vimmerby. Det är också viktigt att Vimmerbyborna är måna om sina lokala butiker, att vi lyfter fram vilket bra utbud och sortiment vi har - men också vågar säga till om vi saknar något eller tar med oss idéer från andra städer.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om