Steven får vänta – i över två timmar

Sen snart två veckor gäller nya tidtabeller för närtrafiken. Det retar flitige resenären Steven Phillips i Frödinge.

Steven Phillips, t.h gillar inte de nya tiderna för närtrafiken till Vimmerby från Frödinge. På bilden får han hjälp av Jan-Olof Adolfsson ur en taxibil vid ett tidigare tillfälle.

Steven Phillips, t.h gillar inte de nya tiderna för närtrafiken till Vimmerby från Frödinge. På bilden får han hjälp av Jan-Olof Adolfsson ur en taxibil vid ett tidigare tillfälle.

Foto: RS

Vimmerby2018-06-29 06:00

– Det betyder nästan 2,5 timmar extra väntetid när vi ska åka till Vimmerby, säger Steven Phillips.

Fram till den 17 juni gick skjutsen hem från Vimmerby klockan 12.00. En bra upplagd trafik, anser Steven Phillips. Men sen den 18 juni går inte skjutsen hem förrän 14.10.

– Det är helt vansinnigt, ska man behöva sitta i två och en halv timma och vänta, kanske med varor som måste hem till kylen, nu när det är 30 grader varmt, säger han.

Han vet inte om det bara är tillfälligt över sommaren som Kalmar Länstrafik, KLT, infört de nya tiderna. Längst ner på bladet där tidtabellerna finns står det att tiderna gäller från 18 juni och tills vidare.

– Jag fick veta att det var nya tider när jag ringde och beställde bilen. Vems sommartider är det man tänker på? Skoleleverna är på sommarlov, vi pensionärer har samma tider på sommaren som annars, så det måste väl vara sommartider för KLT:s skull då antar jag, säger han.

Katharina Seijsing är trafik- och planeringschef på KLT.

– Under sommarperioden reduceras allt utbud av trafik för att antalet resande halveras. Fordon för skolskjuts är inte kontrakterade under sommaren då ingen sån trafik körs. Det minskar tillgången på fordon och i kombination med minskat resande fördelas fordon för serviceresor på fler områden, säger hon.

­ Närtrafikens primära uppgift är att erbjuda resor till att nå service på målorter. Den körs på tider då den inte kräver egen kapacitet ut, finns inte fordon tillgängliga måste utbudet justeras, säger Katharina Seijsing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!