Stipendiat på Näs skrev om vampyrer

"Bara det att få skriva en vecka på heltid är lyxigt."

Christina Nienhardt vid barndomshemmet på Näs efter en veckas skrivinspiration. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Christina Nienhardt vid barndomshemmet på Näs efter en veckas skrivinspiration. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2015-12-28 14:55


Astrid Lindgrens Näs har inspirerat både världens bästa barnboksförfattare och blivande sådana. Årets Saltkråkanstipendiat, Christina Nienhardt från Kungälv, har använt sin prisvecka till att skriva om... vampyrer.

Bland annat.

- Jag har fått väldigt mycket gjort. Det är otroligt lyxigt att få vara här och skriva.

När Christina Nienhardt, 41, fick veta att hon utsetts till årets skrivarstipendiat på Astrid Lindgrens Näs blev hon väldigt glad. Och förvånad.

- Jag trodde de först de hade tagit fel. Det var så många som sökte och alla var så duktiga.

Stipendiet delas ut av Saltkråkan och består av 7 000 kronor som ska användas för en veckas vistelse på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby, där stipendiaten får tillgång till eget arbetsrum och referensbiblioteket.

- Det här betyder jättemycket. Det är en inspirerande och vacker miljö och bara det att få skriva en vecka på heltid är lyxigt. Jag jobbar annars med IT-system på Volvo i Göteborg och till vardags blir det mest en stunds skrivande på kvällarna när barnen lagt sig.

Christina Nienhardts manus, med arbetsnamnet Vega Modig och vampyrens läkarbok, som alltså föll juryn på läppen med motiveringen: "Det vi framför allt fastnade för är att Christina har en utvecklingsbar gestaltningsförmåga med en levande dialog samt att hon skriver medryckande och spännande", har kommit åtskilliga kliv närmare färdig.

- Jag tycker att jag är klar med alla kapitel. Nu gäller det bara att lyfta blicken och ta ett helhetsgrepp så jag ser hela flödet.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om