Stjärnan oväntad gäst på invigningen: "Har väl lite kontakter"

Ett invigningsevent som kombinerar laddstolpar, hockey och foodtruck – det är vad som styrs upp vid Nosshult i veckan. Udda koncept? "Det är det absolut, men kul att göra något som sticker ut ju", säger initiativtagaren William Mickelsson.

Under onsdagen hålls ett invigningsevent för laddstationerna i Nosshult. Hur mycket pengar företaget bakom satsningen, Charge to Move, har lagt på eventet kan grundaren William Mickelsson inte svara på.

Under onsdagen hålls ett invigningsevent för laddstationerna i Nosshult. Hur mycket pengar företaget bakom satsningen, Charge to Move, har lagt på eventet kan grundaren William Mickelsson inte svara på.

Foto: Tilda Åkerman

Vimmerby2024-10-01 06:00

Det har hunnit ske stora förändringar på den plats där "raggarkåken" en gång stod, vid Nosshult intill riksväg 40. Som Vimmerby Tidning har skrivit om tidigare har det stått laddstolpar där sedan början av sommaren. Företaget Charge to Move, som står bakom satsningen, har också gått ut med att det så småningom ska växa fram en restaurang och en obemannad butik på platsen.

Nu har bygglov beviljats även för de delarna. Planen är att bygget ska dra i gång i princip direkt, för att pågå under hösten och den tidiga vintern.

– Bygglovet är det vi väntat på under sommaren, så nu när vi har det blir det att sätta en helhetsplan rent tidsmässigt. Min förhoppning är att restaurangen står klar runt årsskiftet, men mycket kan hända på vägen, säger William Mickelsson, företagets grundare.

En sak Mickelsson redan nu planerat in på vägen mot målet är en invigning av de laddstationer som redan är på plats. I dialog med Vimmerby kommun har han och företaget bestämt att det ska ske i form av ett event i samband med att Vimmerby Hockey tar emot Djurgården under onsdagen.

Eventet sker i samarbete med Vimmerby Hockey. På plats kommer Djurgårdens Dick Axelsson möta Vimmerbys Jakob Karlsson i ett pucksläpp.

– Eftersom jag och andra i projektet är hockeyintresserade blev det en rolig grej att göra det i samband med en av Vimmerbys matcher.

Är du rentav Djurgårdare?

– Pass på den. Men jag kan säga att jag älskar hockey.

Då undrar ni kanske – hur lyckas man locka en rutinerad spelare som Dick Axelsson till ett event för laddstolpar i Vimmerby? Jo, det ska ni få höra nu.

– Man har väl lite kontakter runtomkring här i Stockholm. Sen är det så att Jens Byggmark, skidåkaren, är väldigt delaktig i Charge to Move. Han känner Dick Axelsson väldigt väl, så då kollade vi om han ville komma förbi. Han var inte svårövertalad.

undefined
Dick Axelsson, känd spelare från DIF, har bjudits in till eventet.
undefined
Vimmerby Hockeys kapten Jakob Karlsson kommer också att vara på plats.

I beskrivningen av invigningseventet kan man också läsa att det kommer att finnas en foodtruck med "smakprover från den framtida menyn". William Mickelsson avslöjar att det i det här fallet innebär lite pasta, pizza, grillmackor och sallad i mindre form, även om menyn för den kommande restaurangen inte är helt spikad än.

Vilket lag vinner matchen?

– Det blir en spännande match och jag tror det blir jämnt och att det blir förlängning, avslutar Mickelsson och poängterar att han vill hålla sig neutral i frågan.

Hur mycket pengar lägger ni på eventet?

– Jag vet faktiskt inte vad det landar på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!