Stöd för ett lokalt ALV-ägande

Kommunens prislapp på ALV får nu nya underbetyg. - Det här är ett skämt, säger nöjesparkskungen Bert Karlsson, Skara till Dagens Industri om priset på 22,5 miljoner kronor. Samtidigt förbereder lokala krafter att gå in och ge ett bud genom det hembud som finns i ALV:s bolagsordning.

Faksimil ur fredagens Dagens Industri.

Faksimil ur fredagens Dagens Industri.

Foto:

Vimmerby2008-10-18 04:05

Den ledande finanstidningen Dagens Industri fortsätter att uppmärksamma Vimmerby kommuns försäljning av ALV till Saltkråkan, bolaget som ägs av Astrid Lindgrens släktingar.
I fredagsupplagan av DI kommenterar nöjesparkskungen Bert Karlsson affären. När han får höra att ett bolag där bara det egna kapitalet är 65 miljoner kronor säljs för 22,5, varav tio miljoner ska betalas genom rätten till Pippi-figuren blir han förbryllad och bifaller Vimmerbybornas kritik mot prislappen.

Förbyllad
- Kommunen måste känt sig tvingad till försäljningen på grund av att familjen äger upphovsrätten, annars kan jag inte förstå att den säljer till det priset, säger han till DI.
Kommunstyrelsens vice ordförande Tomas Peterson, m, kommenterar också försäljningen i DI.
Han säger att parkens höga värde grundar sig på den nuvarande verksamheten som i sin tur drivs med stöd av den upphosrätt Saltkråkan innehar.
- Utvecklingen av parken kräver också många sidoåtaganden som vi också anser att Saltkråkan är väl lämpat för, säger Tomas Peterson tilol DI.
Bert Karlsson betonar att han inte kan hela affären, men kan se ett visst värde i att Astrid Lindgrens familj äger parken.
- Men priset är ju åt helvete, det är säkert. Och släktingarna har ju alltid varit näriga, säger Bert Karlsson till DI.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om