Stolpe in

Tord Johansson har fått heltidsjobb som teateransvarig på Karaktärshotellet. Och ett av hans första knäck blir att gestalta lumpsamlare Stolpe. - Vilket fantastiskt jobb!

Vimmerby2007-09-26 06:45

En färgstark karaktär har tagit in på Karaktärshotellet Björkbacken. Lumpsamlare Stolpe, som sedan några veckor sitter bronsstaty tillsammans med diversearbetare Hejsan och murare Stjärnborg utanför hotellet, kan nu också träffas live, så att säga.

"Otroligt jobb"
Under chaufförsmössan, signifikativ för Stolpe, som aldrig ens hade körkort, finns mannen som ger kött och blod åt en av dåtidens Vimmerbykaraktärer - Tord Johansson. Nyanställd teateransvarig och skådespelare som trivs som fisken i vattnet.
- Ett helt otroligt jobb, och också något unikt, satsa på en kulturyttring på heltid på det här sättet.
Hos Micael Glennfalk, som de senaste åren ägnat allt mer av sin tid och kraft åt att ta fram de karaktärer som befolkade Vimmerby när Astrid Lindgren växte upp, har länge gått och saknat någon som kan ge liv åt det han förmedlar.
- Bara när jag är ute och föreläser runt om i Sverige, åh, vad många gånger jag tänkt att "här skulle jag haft med mig en skådespelare".
Nu har han Tord Johansson. En riktig teaterräv som gjort sig känd i olika teatersammanhang på det lokala planet, bland annat i Astrid Lindgrens Värld under många år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om