STOPPAD: Björn var överens med Södertälje SK

Men övergången stoppades av Åkers. Nu håller han dörren öppen för Vimmerby Hockey.

ÖVERGÅNGEN STOPPADES . Före detta Vimmerby Hockey-forwarden Björn Jonasons var överens med Södertälje SK men affärens stoppades av hans nuvarande klubb Åkers/Strängnäs.

ÖVERGÅNGEN STOPPADES . Före detta Vimmerby Hockey-forwarden Björn Jonasons var överens med Södertälje SK men affärens stoppades av hans nuvarande klubb Åkers/Strängnäs.

Foto:

Vimmerby2016-03-03 07:45


Förre VH-forwarden Björn Jonason var överens med Södertälje SK om en övergång dit inför Allettan. Trots en klausul i kontraktet med Åkers/Strängnäs stoppade klubben affären.

- Lite tråkigt. Jag hade verkligen velat testa i SSK, säger Björn, som håller dörren öppen för Vimmerby Hockey inför nästa säsong.

Inför den gångna säsongen lämnade snajpern Björn Jonason Vimmerby. Som nybliven pappa ville han vara närmare familjen i Stockholm. Klubbvalet föll på Åkers/Strängnäs - och visst blev det succé även där.

Med 32 poäng (13 mål och 19 målgivande passningar) på 13 matcher vann Björn Fortsättningsseriens poängliga överlägset. Totalt blev det 59 poäng (24+35) på 34 matcher under säsongen.

- Det började uselt. Kanske spökade tidigare skador lite och självförtroendet var väl inte på topp, men efter jul lossnade det.

Nära SSK
Framgångarna gav eko ända till Södertälje, där anrika SSK gjorde ett allvarligt försök att knyta till sig Björn inför Allettan. Men det gick inte Åkers med på.

- En klausul gjorde det möjligt för mig att lämna om en klubb högre upp i seriesystemet visade intresse, berättar Björn.
När det stod klart att Åkers inte skulle nå Allettan inledde Björn och SSK samtal och efter ett möte i Södertälje var man överens.

- Tyvärr ansåg inte Åkers att Allettan var högre upp i seriesystemet än Fortsättningsserien. Jag ville inte bråka, utan försökte vara professionell.

- Men lite tråkigt är det. Jag hade verkligen velat testa i SSK. Jag pratar med Calle (målvakten Brattenberger, före detta klubbkamrat i Vimmerby, som nu spelar i Södertälje) dagligen och det är ju de där matcherna man vill spela varje dag, säger Björn Jonason.

Öppen för VH
Vart Björn Jonason, som nu bor i Huddinge, kommer spela nästa säsong är ännu oklart.

- Det är mycket som ska funka och ta hänsyn till. Jag har ingen brådska. Att jag valde Åkers den gångna säsongen känns helrätt. Jag har fått mycket tid med lillkillen.

Diskuterar du med SSK om nästa säsong?
- Nej, det enda vi har sagt är att vi ska ha en dialog framöver. Men deras säsong pågår ju ännu och man vet inte var de kommer spela.

Kan VH-fansen hoppas på en återkomst då?
- Jag stänger aldrig några dörrar för Vimmerby. Förhoppningsvis och troligtvis har jag inte gjort min sista match med klubben där jag har upplevt mina bästa hockeyår. Både jag och Charlotte (Björns sambo) trivs jättebra där och jag har snackat lite lätt med Daniel Stolt (Vimmerby Hockeys sportchef) vid några tillfällen.

Så?
- Ja, VH-fansen kan hoppas på det. Och jag också, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om