Stoppar alkohol på Köket

Restaurang Köket i Vimmerby mister serveringstillståndet med omedelbar verkan. Socialnämnden anser att krogen sålt alkohol utan tillstånd sedan den öppnade i januari. Det tillstånd som funnits har tillhört den förre ägaren, medan de nya ägarna skött verksamheten.

Vimmerby2012-07-20 04:06

- Så kan man inte göra. det är inte förenligt med alkohollagen, säger t.f socialchefen i Vimmerby Per-Magnus Svensson efter socialnämndens extrainsatta sammanträde på torsdagen.
Där beslutade en enig nämnd att dels dra in tillståndet för den tidigare ägaren, dels att avslå ansökan om nytt tillstånd från den nuvarande ägaren till krogen.

Många turer
Det har varit ett antal turer fram och tillbaka sedan ägaren till Pub Chaplin sålde verksamheten i Vimmerby som efter affären döptes om till Köket.
Krogen öppnade i ny regim och med nytt namn den 20 januari i år. Då hade de nya ägarna inte hunnit att få något eget serveringstillstånd, men en del i affärsuppgörelsen var att den tidigare ägaren skulle stå för alkoholserveringen fram tills de nya fick eget tillstånd.
Den 21 mars sade socialnämnden nej till en ansökan.
Då ansåg socialnämnden att en person med betydande inflytande över serveringsverksamheten inte var lämplig att ansvara för alkoholserveringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om