Stor efterfrågan på fritidshus: "Allting säljs idag"

Efterfrågan på fritidshus i Vimmerby kommun har varit fortsatt hög under årets sommar. För den som sålt ett sjönära fritidshus har man kunnat få ett väldigt högt pris.

Det är många som vill köpa fritidshus i trakten kring Vimmerby. "Allting säljs idag", säger mäklare Magnus Boberg.

Det är många som vill köpa fritidshus i trakten kring Vimmerby. "Allting säljs idag", säger mäklare Magnus Boberg.

Foto: Elin Elmström/ Martina Holmberg TT

Vimmerby2021-08-28 17:30

– Det har varit minst lika bra skulle jag vilja säga, det är nästan så att det har varit högre efterfrågan, svarar fastighetsmäklaren Magnus Boberg, på frågan om det varit lika bra tryck på fritidshus under årets sommar som under 2020. 

Boberg är mäklare och kontorschef på Fastighetsbyrån i Vimmerby och han berättar att man sålt en hel del fritidshus.

– Men det är fortfarande relativt få som kommit ut på marknaden, för att vara en sånt eftertraktat fritidshusområde. De som har kommit ut har det varit bra tryck på.

Hög efterfrågan och ett lågt utbud gör att priserna fortsätter att vara höga.

– Det är definitivt ingen nedgång utan snarare en ganska tuff prisökning. Allting säljs idag. Det är ett extremt tryck på objekt som ligger lite sjönära med strandtomt eller väldigt nära till strandtomt. Ibland sticker priserna betydligt högre än vad vi kunnat förutspå, säger Magnus Boberg. 

Det finns även ett stort intresse för stugor ute i skogen, utan närhet till vatten.

– De börjar ofta på lägre prisnivåer men de efterfrågas också. Det är många, både tyskar, danskar och holländare men även svenskar som numera efterfrågar dessa.

Är det fler intressenter från utlandet som söker sig hit nu?

– Det är svårt att säga. De som lyckades ta sig hit förra året var extremt köpstarka och köpte i princip allt de fick tag på. Idag är det på ungefär samma nivå som det var innan pandemin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!