Stor fastighetsaffär är klar

En av de största fastighetsaffärerna någonsin har seglat upp i kommunen. Berthold Byggare AB, Södra Vi, säljer av ett fastighetsbestånd på tio enheter.

Foto:

Vimmerby2005-05-10 14:27

- Bolaget har valt att sälja av beståndet i Södra Vi på grund av att jag som bolagets huvudägare önskar trappa ner mitt engagemang och få mer tid över till andra saker, säger Berthold Andersson till tidningen.
Fastighets- beståndet består av hyreshus med bostäder belägna i Södra Vi tätort.
Drygt 70 hyresgäster berörs, men några förändringar är inte aktuella enligt nya ägaren.
Berthold Andersson är en känd husbyggare i kommunen och har varit med och uppfört flera stora bostadsområden. Bland annat det nyaste området i Kohagen som var färdigställt i början av 1980-talet.
- Då fanns det nästan hur mycket bvyggjobb som helst i kommunen, men sedan tappade det av undan för undan, minns Berthold.
Och under årens lopp har det alltså kommit många fastigheter i Bertholds ägo.
Den förvaltade verksamheten var tidigare ett komplement till bolagets byggverksamhet som upphörde i mitten av nittiotalet.
Många av fastigheterna har han nu valt att sälja av.
- Det är dags att stiga åt sidan, men jag kommer att hjälpa de nya ägarna lite i övergången, säger Berthold Andersson.
De nya ägarna ja...det är aktiebolaget Tunet som förvärvat hyresfastigheterna i Södra Vi. Tunets affärsidé är förvaltande av fastigheter på mindre orter. Bolaget har sitt säte i Askersund. De fem ägarna och personal har lokal förankring eller lokala intressen i Vimmerby och Askersundsregionen.
I ett pressmeddelande skriver Tunet bland annat att driften och skötseln av beståndet i Södra Vi ska skötas med samma stora engagemang och ansvar som Berthold Byggare visat.
Någon köpesumma har inte figuerat offentligt, men man kan väl anta att det är en av de största fastighetsaffärer som gjorts i kommunen både vad det gäller hus som pengar.

Fakta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om