Stor mystik kring nattens inbrott

Mycket tyder på att de som gjorde nattens inbrott på Sandströms i Vimmerby har varit i butiken tidigare och rekat. – De här personerna visste exakt vad de gjorde och hur de skulle undvika rörelsedetektorerna när de väl var inne i lokalen, berättar en källa till vår tidning. Inbrottet har också koppling till en annan händelse i Vimmerby.

Mikael Sandström berättar att varor för upp emot 200 000 kronor stals vid inbrottet i natt.

Mikael Sandström berättar att varor för upp emot 200 000 kronor stals vid inbrottet i natt.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2017-05-06 11:13

Polisen misstänker att nattens inbrott på Sandströms, som upptäcktes när personalen kom till jobbet i morse, var välplanerat. Enligt uppgifter till vår tidning ska det i första hand bero på hur tjuvarna rörde sig inne i butiken efter att man tagit sig in i lokalerna.
– De här personerna visste vad de gjorde. Tjuvarna visste exakt vart de skulle, vad de skulle ta med sig och hur de skulle ta sig just dit för att undvika rörelsedetektorerna när de väl var inne, berättar en person med kopplingar till butiken.
– De har gått precis fram till gränsen för den första rörelsedetektorn och sedan länsat allt där innan, berättar vår uppgiftslämnare.

På fredagsförmiddagen, dagen innan inbrottet, uppmärksammade personer i en fastighet mitt emot Sandströms en bil som man tyckte uppträdde lustigt. I samband med detta gick två kvinnor ur bilen och in på Sandströms, där de uppehöll sig i närmare 20 minuter. Under tiden väntade en man i bilen.
Vittnena noterade bilens registreringsnummer, vilket de har lämnat till polisen.
– Det kan ju vara en tillfällighet att den bilen och de personerna uppmärksammas. Men att vi sedan har inbrott på natten. Nja, jag vet inte, säger ägaren Mikael Sandström.
– Bytet blev uppemot 200 märkesjeans till ett värde av cirka 200 000, berättar Mikael Sandström, som nu kommer låta genomföra en mer noggrann inventering.

Nils-Erik Nilsson, vid polisen i Oskarshamn, var tillsammans med en kollega på plats och gjorde en första undersökning på lördagsförmiddagen.
– Vi vill ha in alla tänkbara tips från allmänheten. Man kan tycka att någon borde ha hört något när en ruta krossas av en stor sten mitt i stan och sedan rensas rutan rent med en stolpe till en gatuskylt, säger han.

Man söker också vittnen som kan ha gjort iakttagelser vid eller kring fastigheten på Åbrogatan 5, som ligger strax innan Åbro Bryggeri.
Det var nämligen i det området som tjuvarna hade plockat upp de två trädgårdsstenar/plattor som man sedan kastade genom rutan på Sandström.
Därifrån tog man också med sig en sopkvast för att sopa rent från glassplitter. När polisen kom till platsen fanns fortfarande kvasten kvar vid Sandströms entrédörr.

Om du har sett eller hört något i anslutning till Sandströms i centrala Vimmerby eller vid Åbrogatan 5, strax utanför staden, vill Polisen att du ringer 114 14 och lämnar dina uppgifter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om