Stor respons efter lättade restaurangrestriktioner

Sedan restriktionerna i veckan lättade för bland annat restauranger har krögarna i Vimmerby fått ett uppsving. "Det har varit en otrolig respons. Folk har varit hungriga efter det här." menar Mimmis Novratidis på Kharma.

På Burgers & Beers är det fullt upp och det är Durhan Elezovic glad över.

På Burgers & Beers är det fullt upp och det är Durhan Elezovic glad över.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-07-04 14:30

– Vi hade tre gånger fler än vad vi trodde att vi skulle ha nu under fredag och lördag. Jag skulle tro att det var mellan 150-200 personer. Förut har vi inte kunnat ha mer än 50 men nu får vi ha upp till 300, berättar han. 

– Sedan måste vi hålla koll så att gästerna håller avstånd och inte samlas runt baren. Så helt öppet och fritt är det inte men det fungerar i alla fall bättre än det gjort under det senaste året.

Att gästerna nu kommer tillbaka menar Mimmis Novratidis är positivt samtidigt som utmaningarna är långt ifrån över. 

– Vi hoppas på att det håller i sig hela sommaren för det behöver vi efter allt elände. Det största problemet vi har är att det är otroligt svårt att få tag på folk. Restaurangfolk saknas över hela landet, många av dem som blev permitterade har hittat på annat och vill inte komma tillbaka till branschen.  

undefined
På Burgers & Beers är det fullt upp och det är Durhan Elezovic glad över.

Durhan Elezovic på Burgers & Beers berättar att man började märka av en ökning av gäster i samband med att Astrid Lindgrens Värld öppnade.

– Vi har fullt upp varje dag, säger han.

Under fredagskvällen var det bra tryck med folk och Durhan Elezovic gissade då att lördagkvällen skulle bli ännu bättre.

– Vi har laddat upp med extra vakter ikväll, för vi tror att det blir mer folk. 

undefined
"Nu har de släppt på en del restriktioner så nu börjar det ljusna även för oss." säger Elin Axelsson verksamhetschef för Hotell Ronja och restaurang Prime.

Elin Axelsson på Hotell Ronja och restaurang Prime menar att de nya restriktioner är välkomna men att flera i deras klientel ofta väljer att äta tidigt. 

– Det känns bra att inte behöva kasta ut någon vid 22.30. Men sedan kommer vi nog fortsätta hålla köket öppet mellan 16-21 om vi inte känner att det blir jättehögt tryck. Det vi också kommer att göra är att kika på om vi ska ha någon aktivitet på kvällen. Den förutsättningen har vi inte haft innan. 

undefined
Lukas Juthe, Lorentz Bunke, Oscar Davidsson, Hjalmar Kindman, Gustaf Nilsson är alla glada över att kunna ses ute igen.

På Burgers & Beers uteservering på lördagskvällen sitter ett kompisgäng och dricker öl. De alla är glada över att kunna gå på krogen igen, mer som vanligt.

– Det är skönt att träffa folk, säger Hjalmar Kindman och får medhåll av kompisen Oscar Davidsson:

– Man märker att man har saknat det sociala nu när man kan komma ut igen, säger han. 

Gustaf Nilsson tycker det är bra att det fortfarande hålls avstånd på krogen:

– Det är bra med avstånd, man märker att det inte är helt tillbaka till det normala än. 

Lukas Juthe, Lorentz Bunke, Oscar Davidsson, Hjalmar Kindman, Gustaf Nilsson träffades på Burgers & Beers uteservering på lördagskvällen.
Lukas Juthe, Lorentz Bunke, Oscar Davidsson, Hjalmar Kindman, Gustaf Nilsson träffades på Burgers & Beers uteservering på lördagskvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!