"Stor skillnad mellan att äga och att driva fibernät"

Kommunalrådet Micael Glennfalk,M, träffar gärna fiberföreningarna i Pelarne och Rumskulla före fullmäktiges beslut om en stamledning mellan Vimmerby och Kinda kommuner. Han har dock svårt att se någon vinst med att dra ledningen på det vis dom de tänker sig.

Vimmerby2012-09-12 06:23

- Ett syfte med ledningen till Horn är att vi ansluter oss till IT-sam i Kinda och delar på stora investeringar i servrar med de andra fem kommunerna. Majoriteten i kommunstyrelsen har också sagt att vi ska vara "kommunegoistiska" vilket innebär att vi ska dra ledningen så att vi kan ansluta så många andra kommunala inrättningar som möjligt och det kan vi göra om vi går via Södra Vi och Gullringen. För det tredje finns det redan rör utmed flera sträckor. Vimmerby energi har rör mellan Vimmerby och Södra Vi och det finns möjlighet att komma åt Eons rör mellan Gullringen och Horn, säger han.
Fiberföreningen i Pelarne och Rumskulla kritiserade i gårdagens tidning kommunalrådet för att de inte fått gehör för att träffa honom och diskutera ledningen innan fullmäktige fattar beslut den 24 september.

Bokar möte
- Jag träffar dom gärna före fullmäktige, och kommer försöika boka ett möte. Däremot sade jag nej till att träffa dom innan mötet i IT-gruppen där vi hade med experter både från IT-sam och Telia anknutna företaget Next, och där fick jag kunskaper som jag ville ha först. Jag lyssnar gärna, men vill vara påläst, säger han.
Micael Glennfalk ser ingen motsättning mellan behoven i västra Vimmerby kommun och ledningen mellan Vimmerby och Horn.
- Det är jättebra att föreningarna är på tå, och vår ambition när det gäller kommunnätet är att prioritera där det är som sämst kapacitet i dag, det första kommunala bidraget om 1,2 miljoner går till just Djurstorp, säger han.
Han säger också att de politiska krafterna är överens om att anslå mera pengar till landsbygden behov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om