Stor stöld på Vimmerby Stadshotell

Stadshotellet i Vimmerby blev av med tre designlampor – som är värda 50 000 kronor styck. Men de var inte borta särskilt länge. Dagen efter den stora stölden kunde polisen gripa två misstänkta tjuvar i Hultsfreds kommun.

I slutet av förra veckan hade Vimmerby Stadshotell besök av tjuvar, som bland annat fick med sig lampor till ett värde av 150 000 kronor.

I slutet av förra veckan hade Vimmerby Stadshotell besök av tjuvar, som bland annat fick med sig lampor till ett värde av 150 000 kronor.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2022-05-09 09:39

Det var natten mellan torsdag och fredag i förra veckan som det försvann tre dyrbara lampor från Stadshotellet. Under natten stals det även tv-apparater och kontanter, för ett okänt värde. 

Polisens utredning gav snabbt resultat.  

– Vi fick fram uppgifter på vilka som varit där och genomförde en husrannsakan i Hultsfreds kommun under fredagen. Då hittade vi lamporna som är värda totalt 150 000 kronor. I samband med husrannsakan anträffades också de här två personerna som kopplas ihop med stölden, säger Ulf Gollungberg vid polisen. 

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps och anhölls. De släpptes sedan på fri fot under lördagen. Men brottsmisstankarna finns kvar och utredningen pågår.  

Designlamporna stals från sviten, medan en av tv-apparaterna hämtades i konferensrummet. 

– Mannen och kvinnan ska inte ha bott på hotellet, utan de misstänkts ha tagit sig in i fastigheten på annat sätt, säger Ulf Gollungberg utan att kunna lämna några ytterligare detaljer om utredningen. 

Stadshotellets operativa chef Martina Andersson väljer att inte kommentera ärendet i nuläget. 

– Det pågår en polisutredning och vi får avvakta och se vad den säger, säger hon till Vimmerby Tidning. 

Är det vanligt att saker stjäls från hotellrummen? 

– Nej, det är det inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!