Stor vilja att stötta humanitärt arbete

Under årens lopp har Rotaryklubbarna samlat in över en miljon kronor, under sina gemensamma välgörenhetskonserter. Under lördagskvällens konsert förenades härlig 60-talsanda med intresset att stödja klubbarnas humanitära arbete.

Andreas Jonsson och Peter Wanngren i The Poppers hjälpte alla att minnas 60-taletets musik.

Andreas Jonsson och Peter Wanngren i The Poppers hjälpte alla att minnas 60-taletets musik.

Foto: Charlotte Madestam

Vimmerby2019-03-10 13:00

Denna 23:e konsert i ordningen var det The Poppers som svarade för musiken. Bakom det namnet döljer sig duon Andreas Jonsson och Peter Wanngren, som inte behövde många toner på sig för att väcka minnen från 60-talet.

– Utan att vara oförskämd så ser jag att många kommer ihåg den tiden, sa Peter Wanngren, sedan man öppnat starkt med ettan från Sveriges första tio-i-topplista hösten 1961, Eddie Hodges I´m gonna knock on your door.

Redan där satte man ribban högt och så radade man upp hits. I två timmar. Och nog finns det en ofantligt stor skatt att ösa ur, när man som The Poppers riktat in sig på 1960-talet.

Konserten är en viktig del av arbetet som Vimmerby Rotaryklubb och Astrid Lindgren Rotaryklubb gör, i samarbete med Vimmerby församling, för att samla in pengar till olika humanitära projekt i Sverige och världen.

– Det blev en väldigt trevlig konsert och kväll med 230 i publiken, så behållningen blev mellan 40 000 och 50 000 kronor. Fantastiskt bra, sa Karin Nilsson i konsertkommittén, som också berättade att pengarna bland annat kommer gå till Läkarbanken, Mukono Rotaryklubb i Uganda och även en del lokala inslag som Majblommekommittén.

– Den stora summan till vår hjälpverksamhet kommer från just konsertpubliken, så det här är ett framgångskoncept, säger Ulrika Östh, president i Astrid Lindgren Rotaryklubb.

The Poppers öppnade starkt med Sveriges första listetta hösten 1961, Eddie Hodges I´m gonna knock on your door.
The Poppers öppnade starkt med Sveriges första listetta hösten 1961, Eddie Hodges I´m gonna knock on your door.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!