Lidl: "Vi skulle gärna etablera oss i Vimmerby"

Just nu letar butikskedjan Lidl efter nya orter att etablera sig på över hela Sverige. Fastighetsjakten innefattar dock varken Vimmerby eller Hultsfred trots att butiken står högt upp på invånarnas önskelistor.

En Lidl-skylt i Vimmerby? Nja, inte än på ett tag i alla fall.

En Lidl-skylt i Vimmerby? Nja, inte än på ett tag i alla fall.

Foto: Niklas Holm

Vimmerby2023-05-26 11:30

Lidl öppnade nyligen sin 205:e butik i Sverige men i Vimmerby Tidnings område lyser den stora kedjan med sin frånvaro. Vimmerby och Hultsfred är en Lidl-mässigt vit fläck, dock omringad av butiker i Västervik, Eksjö, Vetlanda och Oskarshamn. När Lidl nyligen publicerade kartor över var i landet man söker nya fastigheter att etablera sig i fanns varken Vimmerby eller Hultsfred med, den här gången heller.

– Vi skulle gärna etablera oss i Vimmerby men som det ser ut idag finns det utmaningar i antalet åretruntboende i området, skriver Lidls tillförordnande pressansvariga Linn Hultén i ett mejl till Vimmerby Tidning. 

I stort sett varje gång som Vimmerby Tidning skriver om butiker som öppnar eller slår igen visar kommentarsfälten i sociala medier tydligt att just Lidl står högt, om inte högst, på många Vimmerby- och Hultsfredsbors önskelista. Linn Hultén skriver att det finns flera olika faktorer som avgör om det är möjligt att etablera på en ort eller inte.

– Det är allt från antalet närboende till möjlighet att enkelt ta sig till butiken.

Vad skulle krävas för en etablering i Vimmerby eller Hultsfred? 

– Vi tar gärna ett möte med ansvariga för att diskutera hur Vimmerby eller Hultsfred skulle kunna bli aktuella orter. 

Har ni undersökt möjligheten att etablera er här tidigare?

– Ja vi har tittat på det. Anledningen till att vi hittills inte etablerat är samma som jag sa tidigare, antalet åretruntboende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!