Stora byggnationer vid Åbro

Åbros omfattande utbyggnation är i fullgång. En större tapphall och större lager ska vara klart i mars. Samtidigt passar också kommunen på att bygga ut fjärrvärme och GC-nätet.
Byggnationerna på Åbro gör att vägen måste stängas i minst ett dygn i helgen.

Här bygger Åbro ut tapphallen för totalt 140 miljoner. Bygget är ifull gång och i helgen måste vägen stängas av för att en ny ledning ska dras.

Här bygger Åbro ut tapphallen för totalt 140 miljoner. Bygget är ifull gång och i helgen måste vägen stängas av för att en ny ledning ska dras.

Foto:

Vimmerby2012-09-14 06:26


- Vi behöver dra en ny ledning för dagvatten från Åbro till ån, och den måste grävas ned åtminstone 3,5 meter för att hamna under kommunala ledningar, och vi väljer att göra det här under helgen för att nyttotrafiken ska drabbas så lite som möjligt, säger Henrik Backheden på Gilbert Gustafsson entreprenad.
Eksjöföretaget utför markentreprenaden för Åbros stora satsning som totalt handlar om 140 miljoner kronor och beräknas ge runt tio nya jobb.

Ökad export
- Vi bygger ut tapphallen för att få in en linje till för produkter på flaska, den delen omfattar en utbyggnation på 3 600 kvadratmeter, berättar Peter Törnvall, fastighetsansvarig vid bryggeriet.
Det blir den femte linjen som installeras. Redan i dag finns två burklinjer och en flasklinje samt en linje för produktion av tuber för restauranger.
- Exporten innebär ett större behov av olika förpackningsalternativ, eftersom varje land har sin modell, säger Peter Törnvall.
Det är till stor del den ökade exporten, inte minst av cider, som ligger bakom Åbros fortsatta expansion. Så sent som 2009 togs den senaste linjen i bruk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om